Kalmthout herdenkt bevrijding met bloemenhulde en themawandelingen

Kalmthout herdenkt zondag de bevrijding van 75 jaar geleden.
RV Kalmthout herdenkt zondag de bevrijding van 75 jaar geleden.
De gemeente Kalmthout herdenkt dit najaar met verschillende evenementen de bevrijding van 75 jaar geleden. Aan het Monument van de Erkentelijkheid aan het station van Heide vindt op zondag 20 oktober om 15 uur een ceremonie met bloemenhulde plaats. Die wordt ook bijgewoond door Canadese afgevaardigden. 

De plechtigheid wordt opgeluisterd met verschillende muzikale intermezzo’s en speeches. Daarnaast kan je er militaire voertuigen bezichtigen. Op zondag 27 oktober organiseert de Dienst voor Toerisme een bevrijdingswandeling in Heide. De wandeling start om 14 uur aan het station van Heide. Het einde is voorzien rond 16 uur. 

 Op maandag 11 november neemt een gids je tijdens een herdenkingswandeling mee naar de Kalmthoutse Heide voor straffe verhalen over Kalmthoutenaren tijdens beide wereldoorlogen. Start om 14 uur aan de Dienst voor Toerisme, Putsesteenweg 131. Het einde is voorzien rond 16.30 uur. Deelnemen aan beide wandelingen is gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht. Dat doe je via 03 666 61 01 of toerisme@kalmthout.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.