Geen plaats meer op N-VA-lijst voor Jan Van Esbroeck

Jan Van Esbroeck.
RV Jan Van Esbroeck.
Vlaams parlementslid Jan Van Esbroeck krijgt geen plaats meer op de lijst van N-VA voor de verkiezingen van 26 mei. Van Esbroeck zat de voorbije negen jaar in het parlement, maar moet nu op zoek naar een nieuwe job.

Jan Van Esbroeck kwam bij de verkiezingen in 2010 voor de kamer op en geraakte verkozen. In 2014 verhuisde hij naar het Vlaams Parlement, maar nu krijgt hij geen plaats meer op de lijst. “De lijstvorming was al een tijdje bezig en het werd snel duidelijk dat ik geen plaats zou krijgen”, zegt Jan Van Esbroeck. “Na negen jaar doet dat uiteraard pijn en ben ik ontgoocheld, maar ik zal me erbij moeten neerleggen. Ik heb het altijd graag gedaan en ben blij dat ik de kans gekregen heb. Waarom ik geen plaats meer kreeg? De verkiezingen in oktober voor de gemeenteraad in Kalmthout waren niet zo goed. Dat zal wel meegespeeld hebben. Er zijn in onze regio ook wel wat burgemeesters en schepenen die nu een kans krijgen. Ergens heb ik er wel begrip voor.”

Van rancune lijkt bij Jan Van Esbroeck geen sprake. “Ik wil mijn lieve collega’s en de nieuwelingen graag veel succes toewensen op 26 mei. Tot aan de verkiezingen zal ik me blijven inzetten voor Vlaanderen, de politieke gevangenen in Spanje en onze Vlaamse internationale relaties. Na 26 mei zal ik wel op zoek moeten naar een nieuwe job, want parlementslid zijn was een voltijdse job. Mogelijk trek ik terug naar het bedrijfsleven. Dat zal de toekomst uitwijzen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.