Drugsdealer springt uit stilstaande trein en vlucht, maar agent van spoorwegpolitie heeft betere conditie

Het station van Kalmthout.
Foto Verheijen Het station van Kalmthout.
Een drugsdealer dacht afgelopen weekend aan de spoorwegpolitie te kunnen ontsnappen door uit een stilstaande trein te springen in het station van Kalmthout, maar kwam bedrogen uit. De agenten konden hem na enkele meters inrekenen. Op de E19 in Brasschaat werd dan weer een dealer met een ‘beetje’ cannabis betrapt.

Politiediensten uit zowel België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk namen afgelopen weekend deel aan de actie Etoile. Dé arrestatie van de dag gebeurde op een trein tussen Roosendaal en Antwerpen. De federale spoorwegpolitie in Antwerpen voerde met een aantal manschappen controles uit op de trein. In het station van Kalmthout sprong plots een van de reizigers uit de trein en zette het op een lopen. Tijdens zijn vlucht liet hij een zak met zo’n tweehonderd gram marihuana en tien gram hasj vallen. 

Na een korte achtervolging te voet, kon de politie de twintiger uit Vlaams-Brabant arresteren. Tijdens een huiszoeking trof de politie overigens zo’n 4.500 euro cash aan net als 120 gram cannabis, ketamine, cocaïne en een apparaat om cannabisolie te maken.

‘Beetje’ weed

Nog afgelopen weekend hielden de lokale politie Voorkempen, de Douane Brasschaat, de wegpolitie Antwerpen en de politie van Nederland een controleactie op de E19. Ze controleerden op een bepaald moment een Antwerpenaar die verklaarde dat hij in Nederland ‘wat’ cannabis was gaan halen. Dat bleek uiteindelijk 2,5 kilogram te zijn.