"Ver van Antwerpen is misschien wel voordeel"

YANNICK EN LEENA -MEAT & GRIET

Yannick uit Brasschaat en Leena uit Kalmthout.
Maxime Petit Yannick uit Brasschaat en Leena uit Kalmthout.
Yannick Picard (22) uit Brasschaat en Leena Van Loon (21) uit Kalmthout brengen verrassende combinaties van vis en vlees en een uitgebreide wijnkaart. Prijzen geven ze nog niet, maar het zal volgens het duo zeker niet meer dan 80 euro zijn. "Dat we ver zitten van Antwerpen, is misschien wel een voordeel."

Ze leerden elkaar kennen toen ze marketing studeerden en zijn goeie vrienden. "Maar geen koppel, we hebben een lief", lachen ze. Leena werkte in de zaal in taverne-feestzalen Strijboshof in Kalmthout, maar straks staat ze in de keuken in Meat & Griet. Yannick was de voorbije jaren kelner in Grand-Café Het District in Ekeren. Hij wordt nu het gezicht in de zaal.

Ervaring opdoen

"We hebben dus de nodige bagage, ondanks onze jonge leeftijd. We doen mee om nog meer ervaring op te doen, want zelf zo jong een horecazaak opstarten is financieel alleen al onbegonnen werk. Eerst leren. Het programma is pefect, we worden er omringd door professionals. Daarna volgt hopelijk ons eigen restaurant." Het interieur wordt niet afgelikt, maar ruw, gezellig én laagdrempelig.


Ze zoeken nog een chef-kok. "Wie hier komt tafelen, zal tevreden vertrekken. Want Meat & Griet staat niet enkel garant voor lekker eten, maar ook voor sfeer en een vlotte bediening", vertellen ze.


"We zijn perfectionistisch, werken hard en zijn ambitieus. Kortrijk combineert een gezellig dorpsgevoel met een 'big city' uitstraling. Er zijn hier leuke horeca-adresjes, zoals Maona. Die koffiezaak heeft ook een vestiging in Antwerpen", zeggen Yannick en Leena.


"We waren nog nooit in Kortrijk, maar gaan ons snel integreren hier. Dat we ver zitten van Antwerpen, is misschien wel een voordeel. Want hier in Kortrijk zitten we op een eilandje, waar we rustig ons ding kunnen doen." (LPS)