Carlo Nardozza en Philippe Thuriot.
Volledig scherm
Carlo Nardozza en Philippe Thuriot. © rv

JazzMadd brengt het beste van trompet en accordeon met duo Carlo Nardozza en Philippe Thuriot

Ninove/Denderleeuw/AalstJean Van der Schueren brengt komend weekend met JazzMadd het duo Carlo Nardozza en Philippe Thuriot naar onze streek.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Vijftig jaar professioneel gitarist en tien jaar organisator JazzMadd, maar coronacrisis stak een stokje voor feestjaar Jean Van der Schueren
  PREMIUM

  Vijftig jaar professio­neel gitarist en tien jaar organisa­tor JazzMadd, maar coronacri­sis stak een stokje voor feestjaar Jean Van der Schueren

  2020 had voor gitarist Jean Van der Schueren en zijn vzw Duende een feestelijk jaar moeten worden. Hij zou zijn vijftigjarige carrière als professioneel gitarist én het tienjarig bestaan van zijn JazzMadd-concerten vieren, maar de coronacrisis stak daar een stokje voor. Vanaf komend weekend is er na vele maanden dan toch terug ‘jazzmuziek aan de Dender’ (JazzMadd). Tijdens de coronacrisis is hij zich gaan toeleggen op Bach en sinds kort is hij gestart met een nieuw solo recital ‘Ba(c)h na corona’.
 1. NMBS vraagt om niet te aarzelen wanneer reizigers zich geïntimideerd voelen: “Wij controleren regelmatig, maar kunnen niet overal zijn”
  Herk-De-Stad

  NMBS vraagt om niet te aarzelen wanneer reizigers zich geïntimi­deerd voelen: “Wij controle­ren regelmatig, maar kunnen niet overal zijn”

  De getuigenis van de studente Romi (25), die woensdagavond op de trein tussen Diest en Brussel werd geïntimideerd door medereizigers, roept veel herkenbaarheid op. Bij NMBS zijn ze op de hoogte dat dergelijke gebeurtenissen zich afspelen op de trein. “In de eerste plaats raden we iedereen aan om het gratis nummer van Securail (0800/30230) in de gsm te zetten en niet te aarzelen om dit bellen of om een begeleider aan te spreken”, zegt woordvoerder Bart Crols.