Jah'Amor brengt muzikale ode aan het leven

"Omarm het leven en maak van elke dag een feest." Dat is het motto van het Jah'Amor Festival dat op vrijdag 9 september voor de derde keer wordt georganiseerd in Oosterzele aan de Letterhoutemstraat ter nagedachtenis van Jeroen Van Steendam.

De vzw en het gelijknamige festival Jah'Amor werd in 2014 in het leven geroepen. Twee jaar nadat Jeroen Van Steendam het leven liet bij een verkeersongeval op weg naar huis van zijn vakantiejob. Hij was amper 20 jaar. Om hem blijvend te herdenken, startten zijn familie en vrienden het festival op dat barst van levenslust en met muziek en sfeer die Jeroen wist te smaken. Het succes van de eerste editie kreeg een vervolg en een mooie weerklank in 2015, met als kers op de taart opnieuw een gift aan Habbekrats. "Als student orthopedagogie zou Jeroen zijn stage doen bij Habbekrats, een bijzonder warme organisatie voor kansarme jongeren. Jeroen is nooit aan zijn stage kunnen beginnen, daarom was voor ons de keuze snel gemaakt om via Jah'Amor, Jeroen alsnog een bijdrage te laten leveren aan Habbekrats", vertelt zijn broer Kerim Van Steendam.

Derde editie

Ook de derde editie wordt niet zomaar een doorslag van vorige jaren. "De creatieve geesten bij Jah'Amor laten zich zowel op muzikaal, decoratief en technisch vlak van hun beste kant zien. Where The Funk Is Nathan, een charismatische live band die soulvolle jazz en funk brengt in een jasje van pop, tekent present en Fonkee Monk brengt tussendoor stevige dansbare funkplaatjes. Samen met de Belgische Asham Band laat Verse Ital zijn rasta lyrics soepel flowen over uiteenlopende ritmes en stijlen van roots tot dancehall. Jah'Beat is het huisproduct ontstaan uit de samenwerking tussen Trumpbeat en Djamor. The Chosen Two zijn de Duitse genodigden. Zij brengen de Berlijnse clubscène voor een nacht naar Oosterzele.

Tickets in voorverkoop kosten 6 euro via Facebook. Aan de kassa betaal je 10 euro. De deuren openen om 19 uur. Info op www.jahamor.be. (DVL

Jah'Amor festival in Oosterzele is klaar voor een spetterend feestje.
Didier Verbaere Jah'Amor festival in Oosterzele is klaar voor een spetterend feestje.