Wat een pech: koppel koopt Porsche, maar wagen vliegt enkele kilometers verder al in brand

De Porsche brandde volledig uit.
RV De Porsche brandde volledig uit.
Een koppel uit De Haan heeft maandagnamiddag enorm veel pech gehad op de E40 in Jabbeke. Ze waren nog maar enkele kilometers ver met hun nieuwe Porsche 718 Boxster of de wagen vloog al in brand. De verkoper laat onderzoeken of een productiefout aan de oorzaak ligt.

De slachtoffers hadden de sportwagen, met een nieuwprijs van 73.000 euro, net gekocht bij Powercars in Loppem. Er leek geen vuiltje aan de lucht. De Porsche 718 Boxster was amper twee jaar oud en had nog maar 20.000 kilometer op de teller. Even voorbij 15 uur liep het echter mis op de E40 ter hoogte van Jabbeke. De bestuurder merkte op hoe zijn toerental wegviel en zijn knipperlichten niet meer werkten. Hij zette zijn Porsche langs de kant en stapte met zijn vrouw uit. Net op tijd, want de wagen begon plots te roken. In een mum van tijd stond de Porsche in lichterlaaie. De brandweer snelde nog ter plaatse, maar kon de sportwagen niet meer redden. Hij brandde volledig uit. 

De nieuwe eigenaars bleven gelukkig ongedeerd, maar blijven wel met een kater achter. Bij Powercars in Loppem zitten ze erg verveeld met het incident. “Al valt ons niets te verwijten”, zegt zaakvoerder Matthias Van Oost. “Die wagen leek perfect in orde, dus mogelijk gaat het om een productiefout. We namen al contact op met Porsche. Zij zullen de kwestie onderzoeken. In het verleden was er wel al een gelijkaardig probleem ergens in Duitsland, maar dat was normaal opgelost.” Door de brand ontstond er op de E40 richting Oostende enkele kilometers file. De uitgebrande Porsche werd getakeld.

De Porsche brandde volledig uit.
RV De Porsche brandde volledig uit.40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • willem schaap

  Ja ja, gelijk me er even onderuit lullen, "Ons valt niks te verwijten " zeker weer zo'n garantie tot de hoek bedrijf

 • Nico Van Landschoot

  Ons valt niks te verwijten zegt de zaakvoerder. Hij is wel verplicht een jaar garantie te geven, dus is hij het die met de kater zal blijven zitten. Of probeert hij er misschien onder uit te komen.

 • Luc Lepoudre

  Waarschijnlijk iemand met elektriciteitskabels geknoeid, slecht contact, vonkjes die overspringen etc... Helaas goed gekend dat verschijnsel. (ja hoor! heb zelf die jeugdzonde begaan). En nu maar iedereen de onschuldige uithangen.

 • Ivan Willems

  Voor mij mogen die mensen met een vliegtuig zich verplaatsen. Maar € 73000 betalen voor een 2 jarige Porche, sorry, koop dan een nieuwe en spaart (??) Dan iets meer. Hoop voor hen dat alles in orde komt.

 • Koen Frankie

  das voor mij gene porsche .... eerder nen wanna be Porsche Ach fouten gebeuren overal ook bij autofabriekantjes zoals deze