Vuurwerk afsteken toegelaten tussen middernacht en 1 uur

Vuurwerk is in Jabbeke toegelaten tussen middernacht en 1 uur.
rv Vuurwerk is in Jabbeke toegelaten tussen middernacht en 1 uur.
In Jabbeke is het afsteken van vuurwerk op oudejaarsavond enkel toegelaten tussen middernacht en 1 uur. Op elk ander tijdstip is een speciale machtiging nodig van het college van burgemeester en schepenen.

Aan het afsteken van vuurpijlen en ander pyrotechnisch materiaal verbindt de gemeente enkele voorwaarden. Zo geeft het bestuur enkel toelating om feestvuurwerk te bezitten met een maximale totale inhoud van 1000 gram pyrotechnische SAS. “Wees nuchter en nuttig geen alcohol voor en tijdens het afschieten”, klinkt het. “Houd voldoende water in de buurt en steek het vuurwerk af vanuit een open zone, op veilige afstand van gasten, woningen, geparkeerde voertuigen en weelderige plantengroei. Houd toeschouwers ook op een veilige afstand.” De gemeente vraagt bovendien rekening te houden met dieren. Zo kunnen onder meer honden en paarden schrikken bij de eerste knallen van het vuurwerk. Na het afsteken van de vuurpijlen moet het afval van het vuurwerk ook verwijderd worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.