Viervoudige moord bodybuilder: politie bevraagt familie van verdachte over zijn moraliteit

Links viervoudig moordverdachte Alexander Dean. Rechts: slachtoffers Jeroen Verstraete, Maïlys Descamps en haar grootouders Gery Cappon en Marie-José Vanleene.
rv Links viervoudig moordverdachte Alexander Dean. Rechts: slachtoffers Jeroen Verstraete, Maïlys Descamps en haar grootouders Gery Cappon en Marie-José Vanleene.
De 25-jarige bodybuilder uit Varsenare die anderhalf jaar geleden zijn ex-liefje, haar grootouders en een fotograaf vermoordde, blijft twee maanden langer in de cel. De politie is intussen volop bezig met het verhoren van zijn familie in het kader van het moraliteitsonderzoek.

Alexander Dean trok op 25 juli 2017 naar het huis van zijn ex-vriendin Mailys Descamps uit Moere. Beiden hadden meer dan een jaar een relatie, maar Dean kon de breuk niet verwerken. In de woning stak hij zowel Mailys als haar aanwezige grootouders Gery Cappon (70) en Marie-José Vanleene (65) dood. De ochtend van de moord in Moere was Dean ook al naar Sint-Amandsberg getrokken om fotograaf Jeroen Verstraete (39) om het leven te brengen. Verstraete was al enkele maanden bevriend met Mailys en nam verschillende foto’s van het meisje, wat haar ex-vriend blijkbaar niet kon verkroppen. Volgens zijn advocaat werd het gedrag van de bodybuilder mogelijk beïnvloed door het gebruik van anabole steroïden. Het blijft nog wachten op de resultaten van het bijkomend onderzoek dat naar de producten werd gevoerd. De politie is ook nog bezig met het moraliteitsonderzoek van Dean. Onder meer zijn moeder en andere familieleden in Nederland en Duitsland werden onlangs opnieuw verhoord. In afwachting van de afronding van die onderzoeken verlengde de Brugse raadkamer de aanhouding van Alexander Dean vrijdagmorgen met twee maanden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.