Twintiger riskeert 4 jaar cel voor maandenlange terreur tegenover zijn voormalige vriendin

De man daagde niet op in de rechtbank van Brugge.
JHM De man daagde niet op in de rechtbank van Brugge.
Een 23-jarige man uit Jabbeke hangt een voorwaardelijke celstraf van 4 jaar boven het hoofd, omdat hij maandenlang zijn vriendin heeft geterroriseerd. R.D. geeft de feiten toe, maar ontkent wel dat hij de jonge vrouw verkrachtte.

De lijst van tenlasteleggingen tegenover R.D. uit Jabbeke oogt bijzonder lang. De jongeman moest zich maandag voor de correctionele rechtbank in Brugge verantwoorden voor de verkrachting van zijn vriendin, woonstschennis, opzettelijke slagen en verwondingen, wederrechtelijke vrijheidsberoving, belaging en doodsbedreigingen. 

Huis van ouders binnengedrongen

Het onderzoek ging in januari 2017 van start, toen de politie Kouter naar de ouderlijke woning van het slachtoffer in Jabbeke werd geroepen. Haar ex-vriendje was zonder toestemming van haar ouders het huis binnengedrongen. Uit de verklaringen van het slachtoffer bleek dat R.D. haar al maandenlang fysiek en psychologisch terroriseerde. Het merendeel van de feiten speelde zich af in Gent, waar het toenmalige koppel op kot zat. 

R.D. zou zich onder meer schuldig gemaakt hebben aan verkrachting van de jonge vrouw, maar ontkent dat met klem. De procureur citeerde maandag evenwel uit een brief die de Jabbekenaar richtte aan het slachtoffer. “Ik besef nu dat ik niemand tot seks kan dwingen”, schreef hij onder meer. 

‘Ideaalbeeld van de liefde’

D. hoopt van de rechtbank een werkstraf te krijgen, maar dat kan wettelijk gezien alleen als hij effectief vrijgesproken wordt voor de verkrachting. “Mijn cliënt heeft zich de voorbije zes maanden residentieel laten behandelen”, pleitte zijn advocate. “Hij voelde in het verleden vaak een grote leegte op emotioneel vlak en had een ideaalbeeld van de liefde. Vanaf het moment dat dit niet lukte, ontspoorde hij. Hij gebruikte indertijd cannabis, maar is intussen meer dan een jaar clean. Mijn cliënt wil de kans krijgen om verder te werken aan zijn problematiek.” Uitspraak op 21 oktober.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Natacha Verpoort

    gewoon met zijn kloten de bak in! Zo'n kerels verdienen niet beter! En het is een crapuul!