Ongeval met kettingzaag loopt goed af dankzij … iPhone X: “Zelfs mijn smartphone kan het navertellen”

Wout met zijn kapot gescheurde broek.
Benny Proot Wout met zijn kapot gescheurde broek.
Wout Amery (43) uit Jabbeke is zijn iPhone X bijzonder dankbaar. Tijdens snoeiwerken in zijn tuin kreeg de veertiger ei zo na een kettingzaag in z’n bil. De smartphone in z’n broekzak ving de klap op, waardoor Wout enkel wat schrammen opliep. “Zelfs m’n iPhone werkt nog”, vertelt hij opgelucht.

Het ongeval vond zaterdag plaats achter de woning van Wout langs de Hoge Akker in Jabbeke. De vader van drie was er met de hulp van een buurman wilgen aan het snoeien. “Tussen twee bomen in bouwden we enige tijd terug een boomhut voor onze zoontjes”, doet de man zijn verhaal. “Boven de hut groeiden gaandeweg flink wat takken, die dringend aan een knipbeurt toe waren. Ik was volop aan het snoeien, toen plots een zware tak naar beneden kwam. In een fractie van een seconde werd mijn kettingzaag weggeslagen. Hoe het precies gebeurd is, weet ik niet. Het ging bijzonder snel. Pas eenmaal beneden besefte ik hoeveel geluk ik had gehad.” 

De broek van Wout was volledig aan flarden gescheurd door de kettingzaag. Zelf had de man gelukkig enkel wat schrammen. “De kettingzaag moet door de tak weggeslagen zijn tegen mijn bil”, zegt hij. “Toen ik mijn iPhone X uit mijn broekzak haalde, ontdekte ik dat die de grootste klap had opgevangen. Het volledige omhulsel was opengesprongen en de aan- en uitknop stond scheef. Wonder boven wonder werkte de smartphone wel nog als vanouds. Mij hoor je niet meer klagen over de kwaliteit van Apple-producten. Zonder mijn iPhone had ik wellicht zware verwondingen opgelopen aan mijn been. Het is jammer van het toestel, maar beter dat dan zelf naar de spoedafdeling moeten.”

De iPhone van Wout vertoont schade, maar werkt na het ongeval nog steeds.
Benny Proot De iPhone van Wout vertoont schade, maar werkt na het ongeval nog steeds.13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willem Pots

  die kettingzaag sprong in beveiliging door de kledij zelf (of door de stophendel boven het handvat), niet door de iPhone. Doe de test: plak een iPhone met tape op een plank en zaag die met een kettingzaag door. Piece of cake!

 • Roger Janssens

  Wel, dan is er toch nog iets waar zo'n ding kan voor dienen. Al betwijfel ik sterk of dat het geweld van de kettingzaag zal stoppen. Het zal veeleer te maken hebben met het veiligheidsmechanisme van de machine zelf.

 • Carl Parker

  Ivo Pallemanss: inderdaad, dan hadden we niet moeten lezen dat i-phone's "nuttig" zijn ;-)

 • Alex Van Meirvenne

  Yep, de iPhone is veel meer dan een telefoon. Tot spijt van wie het benijdt... :)

 • kelly Bernaert

  beschermende zaagkledij dat is het enige dat helpt, nu mag je nog van geluk spreken!