Oeps! Gras in tuin brandt volledig weg door warme motor van bosmaaier

Ook de tuin van de buren deelde in de brokken.
Bart Boterman Ook de tuin van de buren deelde in de brokken.
In de Bekegemstraat in Zerkegem liep het donderdagnamiddag grondig fout in de tuin van een woning. Er brak brand uit in het lange gras en in geen tijd stond de hele tuin in lichterlaaie. Het vuur dreigde ook over te slaan op een woning. 

De bewoners belden de brandweer, die het vuur wel snel onder controle had. “De oorzaak lag bij een bosmaaier waarmee men het lange gras aan het onderhouden was. De bosmaaier werd even op de grond gelegd en de warme motor kwam in contact met het gras. Er ontstond brand en dat verspreidde zich erg snel door de droogte”, duidt majoor Frank Vanhixe van brandweerpost Gistel. De pompiers maakten de tuin, die volledig heraangelegd moet worden, drijfnat zodat de brand niet zou heropflakkeren. Ook het gras van de buurvrouw deelde in de brokken. 

Het gras in de tuin brandde volledig weg.
Bart Boterman Het gras in de tuin brandde volledig weg.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.