Nicky Degrendele verkozen tot Jabbeekse sportvrouw van het jaar, Maxime Louagie wint bij de mannen

De Sportlaureaten 2018 van Jabbeke.
Benny Proot De Sportlaureaten 2018 van Jabbeke.
De verkiezing van de Jabbeekse Sportlaureaten in het Hof ter Straeten in Varsenare heeft geen verrassingen opgeleverd. Baanwielrenster Nicky Degrendele uit Varsenare is Sportvrouw van het Jaar. Bij de mannen kwam wakeboarder Maxime Louagie als eerste uit de bus.

Degrendele won vorig jaar de wereldtitel in het keirin en was bij de vrouwen dan ook de gedoodverfde kandidate. Bij de mannen haalde wakeboarder Maxime Louagie het voor Mahieu Timme, Maarten Raes en Thomas De Wispelaere. Sportploeg van het Jaar werd de Waterskischool van Jabbeke, terwijl de meisjes miniemen van KRB Jabbeke verkozen werden tot beste Jeugdploeg. Bij de veteranen won Wim Vandenbroucke de eerste prijs. Bavo Vanderispaillie werd verkozen tot Beste Andersvalide Sporter, Robbe Dejonghe van AV Jabbeke tot beste niet-Jabbekenaar. Bij de jeugd kaapten veldrijder Yorben Lauryssen en waterskiester Ine Vandeweghe de eerste prijzen weg. Tot slot kreeg Fernand De Klerck de speciale trofee van Sportverdienste voor zijn 40 jaar als trainer van de zwemclub van Jabbeke.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.