Man verwart gas met rem op motorfiets van vriend en wordt geflitst: “Ik kende moto nog niet goed”

Het gerechtsgebouw in Brugge.
SDVO Het gerechtsgebouw in Brugge.
Een 35-jarige man uit Jabbeke diste dinsdagmorgen voor de Brugse politierechter een wel erg opvallend excuus op voor een snelheidsovertreding die hij beging met de motorfiets van z’n vriend. “Ik verwarde de gas met de rem”, vertelde de man.

S.G. werd op 3 juli vorig jaar geflitst langs de Baron Ruzettelaan in Assebroek. Hij reed op een moto 94 km/uur in de bebouwde kom. De Jabbekenaar kwam zich dinsdagmorgen zelf verdedigen in de Brugse politierechtbank. “Ik was op weg met de motorfiets van m’n vriend”, vertelde hij aan politierechter Peter Vandamme. “Ik zag de flitser staan en wilde remmen, maar vergiste me en gaf per ongeluk nog wat meer gas.” Ik kende die moto nog niet goed genoeg.” Veel haalde het verweer van G. niet uit, want de politierechter legde hem vijftien dagen rijverbod op. De dertiger kreeg ook een geldboete van 704 euro, waarvan hij de helft effectief moet betalen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Erwin Vandriessche

    Hoe kan je nu gas met rem verwisselen met een moto? De gashendel is op het stuur en moet je met je Rechter hand aandraaien, terwijl de rem een hendel is die met de voet bediend alsook met de rechter hand. Dus onnozele uitleg. Eigenlijk beweert hij zelf niet in staat te zijn een dergelijk voertuig te kunnen besturen en beheersen. Al goed dat hij geen ongeval heeft gehad.