Maffiamoord blijft onopgelost

Een Armeense man die als enige verdachte gezien werd in een Jabbeekse moordzaak uit 2000, werd gisteren buiten vervolging gesteld. Het onderzoek werd afgesloten, waardoor de echte dader wellicht nooit gevat zal worden.


Jagers deden in november 2000 een akelige ontdekking in het bos langs de Aartrijksesteenweg in Jabbeke. Daar lag het lichaam van een 24-jarige Armeen, met onder hem een Russisch wapen. De man was afgemaakt met twee schoten in de nek, terwijl hij op zijn knieën zat. Enkele jaren later kreeg het gerecht een anonieme tip. De dader zou Tigran A. zijn, een Armeniër die in Rusland woonde. De man werd daar opgepakt in 2011 en zes maanden later overgebracht naar ons land, waar hij nog eens een maand in de cel zat. Maar vijftien jaar na de moord blijkt dat ook hij er niets mee te maken heeft. "Mijn cliënt heeft zijn onschuld altijd uitgeschreeuwd", zegt advocate Natalie Aernoudts. "Hij had het slachtoffer en zijn vrouw zelfs nog geholpen. Bovendien werd het slachtoffer gezocht binnen het misdaadmilieu."


Een maffia-afrekening lijkt dan ook het meest waarschijnlijke scenario, maar de ware toedracht komt wellicht nooit aan het licht. (MVHB)