Lindsey leert honden trucjes op VTMKZOOM

Lindsey De Bolster en hondje Ombra.
Foto Ronny De Coster Lindsey De Bolster en hondje Ombra.
Hondengedragstherapeute Lindsey De Bolster uit Jabbeke is drie weken een vaste gaste in 'De Funnie Show' op VTMKZOOM, de jongerenzender van VTM. Elke donderdag voert ze een trucje op met een andere hond.

Lindsey was vorige donderdag voor het eerst te zien in 'De Funnie Show'. "Toen bracht ik een rottweiler van 13 à 14 weken mee naar de studio", vertelt ze. "Ik heb de puppy geroepen, hem laten zitten en een trucje aangeleerd. Keno deed een dansje waarbij hij rond zijn eigen as draaide." Deze week brengt de Jabbeekse een Lagotto of Italiaanse waterhond mee. "In de show moet Ombra op zoek naar een tennisballetje dat verscholen zit onder een van de vier kegels." De laatste keer is Lindsey van de partij met de zeven jaar oude Duitse herder Ziva. "Ik zal onder meer een trucje uithalen waarbij Ziva doet alsof ze doodvalt."

Baasjes

In het dagelijkse leven in Lindsey zangeres en hondengedragstherapeut. "Ik coach baasjes. Zo breng ik hen bij hoe ze moeten communiceren met hun hond en hoe ze zaken kunnen aanleren. Mijn papa is ook hondengedragstherapeut. Ik was nog maar net geboren toen ik al tussen de Duitse herders zat. Van jongs af aan was ik gefascineerd door honden. Ik vond het schitterend om te zien hoe goed ze luisterden naar mijn vader. Nu hebben we een centrum, De Bolster Mindwise, waar we indoor individuele lessen geven aan baasjes. Maar drie kwart van de tijd kom ik bij de mensen thuis over de vloer." Het is overigens niet de eerste keer dat Lindsey op tv komt. "Mijn debuut maakte ik destijds in het VTM-programma 'Vinger aan de poot', als assistente van mijn vader. Later werkte ik mee aan 'Het zal je hond maar zijn'." Vandaag om 18.30 uur is Lindsey te zien in 'De Funnie Show' op VTMKZOOM. De derde aflevering met haar vindt plaats over twee weken, op 29 oktober. (KPK)