Jabbeekse burgemeester ontkent gesprekken over randparking voor Clubsupporters: “We hebben daar geen plaats voor”

De randparking zou volgens burgemeester De fauw op een parking naast de snelweg in Jabbeke kunnen komen.
BELGA De randparking zou volgens burgemeester De fauw op een parking naast de snelweg in Jabbeke kunnen komen.
In het project rond het nieuwe voetbalstadion voor Club Brugge zijn ook randparkings in omliggende gemeenten ingepland. De Brugse burgemeester Dirk De fauw haalde tijdens zijn persconferentie Jabbeke aan als mogelijke plaats voor een van die parkings. Zijn collega Daniël Vanhessche valt uit de lucht. “Ik weet zelfs niet waar die dan zou moeten komen", reageert hij.

“In de voorbije maanden hebben we al de nodige contacten gelegd met de ons omringende gemeenten om te kijken waar dergelijke parkings zouden kunnen gesitueerd worden. Onder andere in Jabbeke is er een ruimte dicht bij de afrit van de autosnelweg waar dergelijke randparking zou kunnen komen.” 

Dat zei de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) tijdens zijn persconferentie over de bouw van het nieuwe stadion. Om de hinder voor buurtbewoners te beperken, zouden supporters op die randparkings hun wagen moeten achterlaten. Vervolgens zouden ze met shuttlebussen naar het stadion worden gebracht.

Niet op vroegere site civiele bescherming

Geconfronteerd met de uitlatingen van zijn collega en CD&V-partijgenoot ontkent de Jabbeekse burgemeester Daniël Vanhessche op de hoogte te zijn van gesprekken rond dergelijke parking in zijn gemeente. “Ik val compleet uit de lucht”, zegt hij. “Ik zou zelfs niet weten waar er in Jabbeke plaats is voor zo'n parking. De voormalige site van de civiele bescherming is geen optie, want die heeft als bestemming een ambachtelijke zone. Wij kunnen dus zelfs niet zeggen dat we voor een randparking openstaan, want we hebben geen plaats.”

Alle nieuws, reacties en achtergrond over deze onverwachte wending in het Brugse stadiondossier vind je op www.hln.be/dossier/clubstadion