Hoe het is om in een rolstoel te zitten? Dat kan je zelf voelen tijdens wekelijkse markt

De Adviesraad wil meer toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers.
Proot De Adviesraad wil meer toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers.
De Adviesraad voor toegankelijkheid in Jabbeke wil de inwoners op vrijdag 18 oktober laten ervaren wat het is om zich te verplaatsen met een rolstoel. Tijdens de wekelijkse markt kunnen geïnteresseerden een speciaal uitgetekend parcours afleggen.

Het doel van het evenement is aandacht te vragen voor rolstoelgebruikers. “Kleine dingen maken voor ons een groot verschil”, vertelt Lien Roose, die zelf in een rolstoel zit. “We willen kinderen en volwassenen duidelijk maken wat zij kunnen doen om de voetpaden en andere wegen toegankelijker te maken. Een fiets die in de weg staat, is voor ons bijvoorbeeld al een grote hindernis. Door de mensen zélf in een rolstoel te laten plaatsnemen en een parcours te laten afleggen, kunnen we hen die inzichten bijbrengen. De deelnemers kunnen het parcours ook met een blinddoek afwerken of met een witte stok het traject verkennen. Uiteraard zullen wij ook klaarstaan om al hun vragen te beantwoorden.”

Het parcours van de Adviesraad voor toegankelijkheid wordt op 18 oktober tussen 9 en 12 uur opengesteld in het eerste deel van de Dorpsstraat.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.