Geen voetbal in real life? Dan organiseert KSV Jabbeke maar online FIFA 20-toernooi

KSV Jabbeke organiseert haar eigen FIFA 20-toernooi. (illustratiebeeld)
Photo News KSV Jabbeke organiseert haar eigen FIFA 20-toernooi. (illustratiebeeld)
Het voetbal op de Vlaamse velden ligt door het coronavirus weken stil en dus moeten veel spelers hun conditie thuis onderhouden. Om het contact met hun voetbalvrienden te onderhouden, kwam KSV Jabbeke met een creatief idee op de proppen: een online FIFA 20-toernooi.

“Het eerste KSV Jabbeke online coronatoernooi.” De coronacrisis doet de Vlaamse voetbalploegen alternatieven bedenken om de teamsfeer overeind te houden. KSV Jabbeke zet een online FIFA 20-toernooi op poten voor spelers met een PlayStation 4. “Vele kinderen weten niet wat doen en we zoeken met zijn allen naar een creatieve oplossing om alle voetballers op een interessante manier wat afleiding te geven en tegelijk de binding met elkaar te houden”, stelt de ploeg. “Gedurende enkele weekends kan je spelen tegen alle spelers van KSVJ. Leeftijd speelt geen rol. Het leuke is zo dat een speler van de U10 zelfs kan winnen tegen een speler van de eerste ploeg.”

Enkel leden van KSV Jabbeke kunnen deelnemen aan het toernooi. Op zaterdag worden de poulefases gespeeld. Op zondag worden de finales gehouden. Inschrijven kan via de website van de club. Voor de drie beste spelers zijn mooie prijzen voorzien. De winnaar kaapt een exemplaar van FIFA 21 weg. Voor de tweede en derde zijn waardebonnen van Montreal Sport voorzien van respectievelijk 30 en 15 euro.