Eethuis Mint heropent maand na brand

Uitbaatster Stéphanie Van Severen verwelkomt vanaf vrijdag opnieuw klanten in Eethuis Mint.
Benny Proot Uitbaatster Stéphanie Van Severen verwelkomt vanaf vrijdag opnieuw klanten in Eethuis Mint.
Eethuis Mint in Jabbeke opent vrijdagavond opnieuw de deuren na de brand die eind maart de keuken en het achtergebouw verwoestte. "Het restaurant zelf heeft een likje verf gekregen en onze keuken steekt volledig in het nieuw", zegt zaakvoerder Mike Van Tuyckom.

De zware brand brak op zondagavond 26 maart uit door een chemische zelfontbranding in een vuilniszak achteraan het restaurant langs de Gistelsteenweg. De aanwezige gasten moesten geëvacueerd worden en zowel de keuken als het achtergebouw met de koelcel brandden volledig uit. Zaakvoerders Mike Van Tuyckom en Stéphanie Van Severen bleven niet bij de pakken zitten. "De beste remedie in zo'n geval is onmiddellijk herbeginnen met de opkuis", vertelt Mike.


"In het restaurant zelf was er alleen rook- en roetschade. Een gespecialiseerde firma heeft de ruimte volledig gereinigd. De muren kregen een nieuw likje verf. In de keuken en ons achtergebouw moesten we volledig van nul beginnen. Met de hulp van enkele bevriende aannemers hebben we alles relatief snel klaar gekregen. We lieten een nieuwe koelcel installeren, legden een nieuwe keukenvloer en kochten alle apparaten opnieuw aan. Ook de elektriciteit in het gebouw moest heraangelegd worden."


De verzekeringsmaatschappij van Mike Van Tuyckom en zijn echtgenote komt voor een groot stuk tussen in de kosten. "Al hebben we van de heropbouw toch gebruik gemaakt om wat te investeren. In september waren we sowieso van plan om de keuken wat aan te pakken. We hebben ervoor gezorgd dat alles nu op punt staat. Voor de klanten verandert er niets. Ons concept blijft behouden. Vanaf vrijdag gaan we er met volle moed tegenaan. We hebben lang genoeg stil gezeten." (SDVO)