De Klimtoren neemt afscheid van zijn klusjesman: Alex Querter (61) gaat na 15 jaar met pensioen

Alex Querter was 15 jaar lang klusjesman in De Klimtoren.
KPK Alex Querter was 15 jaar lang klusjesman in De Klimtoren.
De leerlingen en leerkrachten van Vrije Basisschool De Klimtoren in Jabbeke hebben vrijdagvoormiddag afscheid genomen van hun klusjesman Alex Querter (61). De gewezen speler van Club Brugge en de groen-zwarte buren van Cercle gaat woensdag met pensioen.

Met verschillende optreden, liedjes en cadeaus zette De Klimtoren zijn geliefde onderhoudsman in de bloemetjes. “Ik wist helemaal niet wat me te wachten stond, maar heb er echt van genoten”, reageert Alex Querter. De gewezen libero speelde in de jaren 1970 en 1980 vier seizoenen voor Cercle Brugge en daarna liefst 11 seizoenen voor Club. Na zijn loopbaan als voetballer werd hij onder meer nog assistent-coach van het eerste elftal van blauw-zwart.

15 jaar

Querter zei het voetballeven in 2007 vaarwel. Hij was toen al halftijds aan de slag als klusjesman in De Klimtoren. Uiteindelijk zou hij de job in totaal 15 jaar uitoefenen. “Het verschil met de voetbalwereld was groot. Hier in Jabbeke had ik helemaal geen stress. Ik hem me de voorbije jaren rot geamuseerd. Ganse dagen tussen de jonge kinderen werken, hield me jong. Mijn periode in De Klimtoren is voorbij gevlogen.” Een terugkeer naar de voetbalwereld zit er voor Querter niet meer in. “Het is nu echt tijd voor mijn pensioen. Eerst ga ik drie weken op vakantie. Daarna zie ik wel waarmee ik me ga bezighouden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.