Brandweermannen met Harley Davidson zamelen 10.181 euro in voor kinderen met een beperking

Wind and Fire MC overhandigde zaterdagavond de cheque voor Nesteling aan Daphne.
Benny Proot Wind and Fire MC overhandigde zaterdagavond de cheque voor Nesteling aan Daphne.
Ze hebben een stoer uiterlijk en beroep, maar toonden zaterdagavond nog maar eens hun gouden hart. De vereniging Wind and Fire MC – Flanders Firefighters #181 heeft een cheque van 10.181 euro overhandigd aan vzw Nesteling, bedoeld voor de bouw van een woning voor kinderen met een beperking.

Daphne Ongenae (21) uit Snellegem is een van de kinderen die mogelijk volgend jaar al een plaats krijgt in de woning van vzw Nesteling in De Haan. Ze werd geboren met een motorische beperking en zit sinds haar geboorte gebonden aan een rolstoel. “Onze dochter kijkt ernaar uit om wat meer op eigen benen te staan samen met de dertien andere kinderen van Nesteling”, vertelt haar vader Koen. “Voor haar zou de woning morgen eigenlijk al mogen open gaan, maar het plan voor de bouwvergunning moet nog ingediend worden.” In de woning komen veertien studio’s waarin de kinderen met aangepaste begeleiding de regie kunnen blijven voeren over hun eigen levenskwaliteit. 

De vzw Nesteling doet voor de financiering van het project onder andere beroep op benefieten. De vereniging Wind and Fire MC – Flanders Firefighters #181 zette zich een jaar voor hen in. De groep vrienden, die naast hun beroep als brandweerman ook de passie voor Harley Davidsons delen, organiseerden onder andere een cavaverkoop, eetfestijn en motorrit ten voordele van vzw Nesteling en zamelden zo het mooie bedrag van 10.181 euro in. “Het is fantastisch wat zij voor ons gedaan hebben”, glimlacht Koen. “Ik heb enige tijd geleden een lid van Wind and Fire leren kennen op een trouwfeest. Ze hebben geen moment getwijfeld om geld in te zamelen voor Nesteling. Ons Daphne is zelfs lid geworden van Wind and Fire en wordt er sindsdien op handen gedragen. We willen hen daar enorm voor bedanken.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.