20-jarige voor rechter na zware crash onder invloed waarbij passagier in coma belandde

De Mustang is tegen de betonnen middengeleider gekatapulteerd.
Jan Van Maele De Mustang is tegen de betonnen middengeleider gekatapulteerd.
Een 20-jarige man uit Lanaken moest zich woensdagmorgen in de Brugse politierechtbank verantwoorden omdat hij in september vorig jaar een zwaar verkeersongeval veroorzaakte onder invloed van alcohol. Zijn passagier liep daarbij zware verwondingen op. 

Het ongeval gebeurde op 10 september vorig jaar langs de E40 in Jabbeke. O.H. (20) was samen met een vriend op stap geweest, toen  ze om 7 uur ‘s ochtends terugkeerden naar hun verblijfplaats in De Panne. Het duo reed met de Ford Mustang van de ouders van het latere slachtoffer, die zelf stomdronken was en vroeg aan zijn vriend om te rijden. De 20-jarige had ook gedronken, maar voelde zich nog goed genoeg om te rijden. Ter hoogte van Jabbeke viel hij echter in slaap achter het stuur, waarna hij tegen een voorligger knalde. De klap was enorm. Volgens getuigen reed de Ford ook veel te snel. Uit de vaststellingen bleek de chauffeur ook onder invloed te zijn van alcohol. De passagier belandde na de crash drie weken in coma en lag alles samen meer dan 2 maanden in het ziekenhuis. Zijn ouders kwamen zich burgerlijke partij stellen in de rechtbank. De beklaagde en de passagier zouden wel nog steeds vrienden zijn. Op 7 juni kent de 20-jarige zijn straf. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.