‘Voetbalakker’ van Varsenare is nu kunstgrasveld

Opluchting in Varsenare: er is eindelijk een kunstgrasveld.
Bart Huysentruyt Opluchting in Varsenare: er is eindelijk een kunstgrasveld.
KFC Varsenare heeft, eindelijk, een kunstgrasveld. Dat ligt op de plaats van het eerste terrein, dat er vaak als een akker bij lag. Kostprijs: 450.000 euro.

KFC Varsenare klaagde in het verleden wel eens vaker over haar eigen veld dan over de sterkte van de tegenstander. Maar de spelers kunnen opgelucht ademhalen, want komend seizoen spelen ze op een gloednieuw kunstgrasveld. De gemeente had het budget daarvoor al even op orde. 

We hebben negen velden bezocht om na te gaan wat het beste zou passen”, zegt schepen van Sport Geert Depree (CD&V). “We zijn al een vijftal jaar vragende partij”, zegt voorzitter Alain De Plancke. “Door het kunstgrasveld op het eerste terrein te leggen, creëren we ook een extra terrein voor de jeugd om op te spelen en te trainen.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.