Wim Proot en Nico Vandewiele van Provan investeren verder in de huidige zaak, maar verhuizen tijdelijk naar een pand aan de overzijde.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Proot en Nico Vandewiele van Provan investeren verder in de huidige zaak, maar verhuizen tijdelijk naar een pand aan de overzijde. © Benny Proot

“Ja, we hebben getwijfeld of we na 118 jaar in de Smedenstraat zouden blijven”: fietsenzaak Provan blijft Brugse poortstraat trouw, maar verhuist tijdelijk naar overkant

Brugge“De voordelen wegen hier nog altijd op tegen de nadelen, een oude eik verplant je niet." Zaakvoerders Nico Vandewiele en Wim Proot van fietsenzaak Provan hebben na beraad besloten om ook minstens de komende twintig jaar in de Brugse Smedenstraat te blijven. De poortstraat staat al een paar jaar onder druk van buitenlandse nieuwkomers, dat zelfs de stad al een pand inpalmde voor onder andere de wijkagent. “Maar hier zijn nog zoveel mooie zaken dat we daar graag deel van uitmaken.”

 1. Algemeen directeur IVIO zelf aanwezig op rechtbank na inbraak: “Jammer dat we gemeenschapsgeld hiervoor moeten gebruiken”
  Izegem

  Algemeen directeur IVIO zelf aanwezig op rechtbank na inbraak: “Jammer dat we gemeen­schaps­geld hiervoor moeten gebruiken”

  Een inbreker die in 2020 aan de haal ging met klein elektro op het recyclagepark van Izegem, riskeert 1 jaar cel. In totaal pleegde hij 11 diefstallen in vier jaar tijd. Zelf kwam hij niet opdagen voor zijn proces. Algemeen directeur bij afvalintercommunale IVIO Cindy Coucke kwam zich wel burgerlijke partij stellen namens IVIO: “Ik ben principieel aanwezig, dat soort inbraken is schering en inslag en kost heel wat gemeenschapsgeld”, zei ze tegen de rechter.
 2. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Woonzorgcentrum Sint-Barbara verruimt zorgaanbod met vijf kamers voor oriënterend kortverblijf: “Multidisciplinair team begeleidt bewoner naar meest geschikte zorgvorm”
  herselt

  Woonzorg­cen­trum Sint-Barbara verruimt zorgaanbod met vijf kamers voor oriënte­rend kortver­blijf: “Multidis­ci­pli­nair team begeleidt bewoner naar meest geschikte zorgvorm”

  Woonzorgcentrum Sint-Barbara in Herselt heeft maandag een nieuwe, en in de regio nog vrij unieke, zorgvorm in gebruik genomen. Vier serviceflats werden omgebouwd tot vijf kamers voor een oriënterend kortverblijf, waar 65-plussers met zorgnoden terecht kunnen na een acute crisissituatie. Na een tijdelijke observatieperiode adviseert een multidisciplinair team welke woon- en leefsituatie voor de persoon in kwestie het meest geschikt is. Voor mensen met dementie werd dan weer een extra afdeling met geïntegreerd dagcentrum en kortverblijf voorzien.