Zestiger rijdt 14-jarige jongen aan na ‘belletje trek’: “Moegetergd door aanhoudende pesterijen”

De jongeren deden 'belletje trek' aan een woning in de Visschersdreef.
Google Streetview De jongeren deden 'belletje trek' aan een woning in de Visschersdreef.
Moegetergd door aanhoudende pesterijen van enkele tieners heeft een 63-jarige man uit Izegem op 4 oktober 2018 een 14-jarige jongen op de fiets opzettelijk omvergereden. Johnny S. stond woensdag voor de correctionele rechter in Kortrijk en riskeert zeven maanden celstraf en een boete.

Vijf jongeren zakten na schooltijd van het VTI in Izegem af naar de Visschersdreef. Een van hen deed er ‘belletje trek’ aan de woning van Johnny S. en dat was blijkbaar niet voor het eerst. Toen S. in het deurgat verscheen, slingerden de jongeren nog enkele scheldwoorden naar zijn hoofd. Het lachen verging hen die dag toen S. plots met een vleesmes tevoorschijn kwam. Ze sprongen op hun fiets en stoven weg. S. liet het daar echter niet bij. Hij stapte in zijn wagen en achtervolgde de tieners. Op de Nederweg, aan de parking van warenhuis Colruyt, reed hij een van de jongeren opzettelijk aan, waardoor die ten val kwam. Volgens de jongen was het de eerste keer dat hij zijn vrienden had vergezeld en wist hij niets af van eerdere pesterijen. 

De advocaat van S. vond dat de jongeren zijn reactie hadden uitgelokt en vroeg dan ook een milde straf of zelfs opschorting. Hij betaalde al de helft van de gevraagde schadevergoeding. “Hij was een makkelijk slachtoffer en was de pesterijen beu. Maar zijn reactie was niet gepast”, gaf zijn advocate toe. Het incident had voor S. nog een ander kwalijk gevolg: de politie heeft namelijk zijn Mercedes in beslag genomen.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eddy Claes

  Beste mensen, zijn jullie nooit jong geweest ? Belletje trek is toch een onschuldig spelletje dat jongeren al eens doen ! Ooit ook gedaan en een ferme rammeling gekregen maar nu heb ik spijt dat ik geen aangifte gedaan heb ! Twee keer aanbellen is nog echt geen reden om een kind te slaan

 • marino vandevijvere

  Hij zou mogen blij zijn dat ze eens belletje trekken doen. Ik ben er 72 en in mijn jeugd was dat schering en inslag naast de andere deugniettereien die we nog deden.Hij heeft zijn jeugd vergeten of is hij bij de paters op internaat geweest? Auto weg,boete en gedaan met zeveren.

 • Lodewijk Verborgt

  Proficiat voor die oudere man. Zoiets zou meer moeten gedaan worden.

 • François Defosse

  Bel uitschakelen, opgelost.

 • Ludwig Vanden Boer

  Als je zo gepest wordt, wat moet je dan doen? Naar de politie gaan en zeggen : ze doen belleke trek. Als ouders hun kinderen verantwoordelijkheidsgevoel en een anti-pest-houding meegeven gebeuren zulke dingen niet. Een grapje moet kunnen maar als het voor de gepeste al meer dan genoeg is begint het pas voor de jeugd. Ik hoop dat ze hem vrijspreken en zijn wagen teruggeven en dat de jeugdigen geleerd zijn.