Zelfgemaakte VTI-buggy klaar voor eerste rit

VTI-studenten Bryan Van Daele , Jari Nolf, Thibo Deceuninck, Anton Commeyne  Jordy Brouckaert en Tibby Desmet bij de buggy.
VDI VTI-studenten Bryan Van Daele , Jari Nolf, Thibo Deceuninck, Anton Commeyne Jordy Brouckaert en Tibby Desmet bij de buggy.
Enkele vijfdejaarsstudenten van Prizma Campus VTI zijn er in geslaagd een buggy die medescholieren vorig schooljaar ontwierpen klaar te stomen voor zijn eerste rit.

“De buggy werd vorig jaar in de afdeling lassen als eindwerk ontworpen en gebouwd”, vertelt leerkracht Thomas Dhaene. “Na de verdediging van het eindwerk belandde de buggy in een vergeten hoekje van de garage-afdeling. Enkele vijfdejaars uit de richting Auto merkten de bolide op en kwamen op het geweldige idee om deze tot leven te wekken. Ze droomden er van om hierin een ritje te kunnen maken. Na overleg met de vakleerkracht Auto en de technisch adviseur van de afdeling Mechanica kregen ze groen licht om hun droom te realiseren.”

De leerlingen dienden zelf op zoek te gaan naar de nodige onderdelen en moesten ook zorgen dat ze op een correcte manier werden gemonteerd. “Wij konden dit project enkel toejuichen omdat we konden inspelen op de interesses van de leerlingen”, vertelt Thomas. “We stimuleerden op die manier ook hun ontdekkend leren. Het was geen makkelijke uitdaging, maar door hun doorzettingsvermogen zijn we terecht trots op het eindresultaat.”

De buggy is op zaterdag 18 mei in actie te zijn tijdens de open schooldag op de auto-afdeling van Prizma Campus VTI in de Italianenlaan.

VTI-studenten Bryan Van Daele , Jari Nolf, Thibo Deceuninck, Anton Commeyne  Jordy Brouckaert en Tibby Desmet bij de buggy.
VDI VTI-studenten Bryan Van Daele , Jari Nolf, Thibo Deceuninck, Anton Commeyne Jordy Brouckaert en Tibby Desmet bij de buggy.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.