Wurgslang langs kanaal gedumpt

De boa constrictor, een wurgslang die twee tot drie meter lang kan worden.
Lieven Samyn De boa constrictor, een wurgslang die twee tot drie meter lang kan worden.
In de grasberm langs het kanaal in de Zuidkaai in Izegem is gisterenmiddag een slang gevonden. Het was Gunter Derudder, werknemer van voedingsbedrijf Vandemoortele, die de bizarre vondst deed.

"Ik wou even kijken wat er in een van de geparkeerde opleggers aan de achterkant van het bedrijf zat, toen ik plots iets zag bewegen in het gras", vertelt Derudder. "Ik schrok toen ik zag dat het een slang was. En nog niet zo'n kleintje. Ik belde meteen de politie."


Ook de Izegemse brandweer snelde ter plaatse. Met een ijzeren stang slaagden de brandweermannen erin om de slang in een ton te deponeren. Het dier zal overgebracht worden naar het reptielenopvangcentrum 'SOS Reptiel' in Zuienkerke. "Het is een boa constrictor, een wurgslang die twee tot drie meter lang kan worden", weet Mario Goes van SOS Reptiel. Een boa is niet giftig en niet gevaarlijk voor mensen. Het is een wurgslang die zijn prooi wurgt en in één keer doorslikt. De slang is evenwel te klein om een mens te doden of door te slikken."


Het is al de tweede slang in enkele dagen tijd die op Izegems grondgebied gevonden wordt. Vorige donderdag kon bij verfwinkel Vanrenterghem in de Vijfwegenstraat in Emelgem nog een koningspython gevonden worden. De slang langs het kanaal is er vermoedelijk gedumpt. In de buurt lag een toegeknoopte doek en in het gras was een duidelijke afdruk te zien van een pakketje dat er al even lag. Vermoedelijk slaagde de slang erin een gat in het doek te bijten en zich zo een weg naar de vrije natuur te banen. (LSI)

Gunter Derudder.
Lieven Samyn Gunter Derudder.