Wisselcollectie games in Izegemse bibliotheek

Pexels
Vanaf september zal er in de Izegemse bibliotheek ook een wisselcollectie games ter beschikking zijn. “Een nieuwe aanvulling voor de spelotheek met meer dan vijfhonderd spellen en educatieve materialen”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA). 

“De bibliotheken van Broere hadden al een wisselcollectie grootletterboeken en die wordt nu uitgebreid met games voor Playstation 4”, verduidelijkt bibliothecaris Nicolas Cappelle. “De volledige collectie bestaat uit 120 games die met een rotatiesysteem in de acht bibliotheken van Roeselare, Lichtervelde, Ingelmunster, Izegem, Moorslede, Hooglede, Staden en Ledegem te vinden zullen zijn.” 

In de Izegemse bibliotheek zal het eerste pakket van de wisselcollectie beschikbaar zijn vanaf begin september en deze collectie bestaat uit een grote variatie aan genres, zoals actie, avontuur, sport en simulatie. “Tussen deze verschillende genres zijn zowel games voor jong en oud en de geschikte leeftijd om de games te spelen staat telkens vermeld op de game”, besluit schepen Himpe.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.