Vrouw na diefstallen in rusthuis: “Ik was onder invloed van speed”

“Schandalig.” Zo omschreef de openbare aanklager maandag op de rechtbank in Kortrijk het gedrag van een 38-jarige vrouw uit Sint-Eloois-Winkel. Vanessa C. stond er terecht voor veertien diefstallen van handtassen en juwelen. 

Drie slachtoffers kwamen naar het gerechtsgebouw afgezakt om een schadevergoeding te vragen. "Mijn 80-jarige moeder is voor tienduizend euro aan juwelen kwijt", zei de dochter van een slachtoffer. De bejaarde vrouw verbleef in een rusthuis, waar gouden ringen en halskettingen uit haar kamer gestolen werden. Drie andere bejaarden ondergingen hetzelfde lot. In rusthuis ’t Pandje drong de vrouw de verpleegpost binnen en ging met een handtas van een medewerkster aan de haal. Met de gestolen identiteitskaarten sloot C. abonnementen af bij Orange of Proximus.

Vaak kwam de oplichting pas aan het licht toen de slachtoffers een deurwaarder aan de deur kregen. "Ik was onder invloed van speed", verdedigde de vrouw zich. "Daar ben ik nu van af. Ik heb mijn leven opnieuw op de rails en wil alle slachtoffers terugbetalen." Ze zat twee maanden in voorhechtenis tijdens het onderzoek.

Ze gaf de handtasdiefstallen toe, maar ontkende de juwelendiefstallen. De openbare aanklager eiste vijftien maanden celstraf en een boete van achthonderd euro. Zelf vroeg C. een werkstraf of een celstraf met probatievoorwaarden. Vonnis op 25 februari.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.