Vrijwilligers gezocht voor paddenoverzetactie

Jacqui Stragier is een van de drijvende krachten achter de paddenoverzetactie.
Joke Couvreur Jacqui Stragier is een van de drijvende krachten achter de paddenoverzetactie.
Een groep vrijwilligers heeft zich na het stopzetten van de Milieuraad verenigd onder de noemer ‘Pad & Co’ om de jaarlijkse paddenoverzetactie in goede banen te leiden. 

Ze hebben zopas omheiningen geplaatst op de wegen rond natuurdomein Rhodesgoed. “Voor de paddenoverzetactie zijn we nog op zoek naar vrijwilligers”, vertelt coördinator Jacqui Stragier. “We helpen amfibieën op verschillende plaatsen de oversteek maken. Aan het Rhodesgoed in de Rhodesstraat in Kachtem hielpen de mensen van Lochting Dedrie al mee de emmers plaatsen. Op de Bosmolens zijn we zoals de vorige jaren actief rond de twee kastelen Wallemote en Wolvenhof. Aan de Klare Gracht is er een actie gepland in de Klaregrachtstraat en ook in de Tinnenpot- en Lijsterstraat in Emelgem is dat het geval. Als overzetter krijg je een fluorescerend hesje, een hoofdlamp en je bent verzekerd tijdens het overzetten van de dieren.”

Vrijwilligers kunnen zich opgeven op 0478/120.303 of via jacqui.stragier@telenet.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.