Voormalige drukkerij Strobbe een dag exclusief open voor fotografen

De verlaten drukkerij Strobbe gaat in september eenmalig open voor fotografen.
VDI De verlaten drukkerij Strobbe gaat in september eenmalig open voor fotografen.
De stad stelt in september de verlaten drukkerij Strobbe eenmalig exclusief open voor fotografen. Het is al de derde keer dat het initiatief plaats vindt. De voorbije jaren konden fotografen al kiekjes nemen in kasteel Wolvenhof en de Paterskerk.

Op zondag 8 september is het zover. “Na contact met de familie Strobbe was er al snel een akkoord om mee te werken aan het initiatief”, verduidelijkt erfgoedschepen Kurt Himpe (N-VA). “We organiseren het initiatief opnieuw doelbewust op Open Monumentendag. Fotografen moeten zich eerst registreren. Drukkerij Strobbe zal van 10 tot 18 uur open zijn en er kunnen tien fotografen per uur in het gebouw”, aldus Himpe. “Deze keer kunnen we meer fotografen per uur toelaten omdat de site groter is dan de gebouwen die de voorbije twee jaar ter beschikking gesteld werden.”

Vanaf 15 juli kun je via een link op de website van Eperon d’Or inschrijven. “Het zijn ook enkel fotografen die toegelaten worden en de bedoeling is dat het gebouw in de kijker gezet wordt. Er is dus geen sprake van fotoshoots met personen. Ook de buitenomgeving van de drukkerij zal kunnen gefotografeerd worden”, besluit schepen Himpe.

Het interieur van de verlaten drukkerij Strobbe.
RV Het interieur van de verlaten drukkerij Strobbe.

127 jaar geschiedenis

Drukkerij Strobbe werd in 1890 opgericht door de broers Aloïs, Cyriel en Henri Strobbe en was eerst in de Brugstraat gevestigd, maar 127 jaar na de start viel definitief het doek over de activiteiten van het familiebedrijf in Izegem. Sinds 2014 waren de drukkerijactiviteiten al stopgezet in Izegem en twee jaar later werden ook de hoofdzetel en de magazijnen verhuisd. De gebouwen van drukkerij Strobbe krijgen binnenkort een nieuwe bestemming. Er komt een geïntegreerde Kunstacademie en bibliotheek en ook het historisch stadsarchief en de heemkundige kring zullen er onderdak krijgen.

Het interieur van de verlaten drukkerij Strobbe.
RV Het interieur van de verlaten drukkerij Strobbe.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.