VIDEO. Ook Izegemse Vlaams Belang-politica uit de bocht op Facebook: “Vier redenen waarom E.T beter is dan een Marokkaan”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Opnieuw is een Vlaams Belanger uit de bocht gegaan op sociale media. Exact een week voor de verkiezingen postte de Izegemse politica Nathalie Dewulf op haar Facebookpagina “vier gegronde redenen waarom E.T beter is dan een Marokkaan”, met daarbij de uitleg “Hij kwam alleen, hij had al een fiets, hij leerde onze taal en hij wou terug naar huis”. Sinds de Limburgse politicus van het Democratisch-Solidair Appèl (D-SA) Saïd Bataray de post vrijdagmorgen op zijn sociale media heeft gezet, krijgt Dewulf bakken kritiek over zich heen. Ze verwijderde de post en excuseert zich voor wat ze zelf als niets meer dan een grap afdoet.

“Een nieuwe dag betekent een nieuwe Vlaams Belanger die we mogen exposen”, postte Saïd Bataray, lijsttrekker van het Democratisch-Solidair Appèl (D-SA), vrijdagochtend op zijn Twitter- en Facebookaccount. Daarbij een screenshot van een bericht dat Nathalie Dewulf, nummer vier op de West-Vlaamse Kamerlijst van het Vlaams Belang bij de voorbije verkiezingen, op 19 mei heeft gepost. Die toont een afbeelding E.T. en de tekst “Geef vier gegronde redenen waarom E.T beter is dan een Marokkaan. Hij kwam alleen, hij had al een fiets, hij leerde onze taal en hij wou terug naar huis.”

De reacties bleven niet uit: ‘De gelijkenis tussen ET en een Vlaamsbelanger (of was het Vlaamsbelachelijker) is dat ze even wereldvreemd zijn’, ‘Vier redenen waarom Nathalie slechter is dan ET. Zij kwam niet alleen, zij heeft een zetel, zij misbruikt onze taal en zij wil alle kleur uit ons huis’, of ‘Misschien een goed idee om al die racisten met een one way ticket naar mars te sturen als ET dan toch zoveel beter is.’

De Facebookpost van Nathalie Dewulf, een week voor de verkiezingen.
rv.Joke Couvreur De Facebookpost van Nathalie Dewulf, een week voor de verkiezingen.

“Niet racistisch, gewoon een grap”

Dewulf heeft de post ondertussen verwijderd en excuseert zich nu. “Ik ben enorm geschrokken door de commotie die ontstaan is”, reageert ze. “Ik zag de afbeelding voorbijkomen en deelde ze louter als grap. Het was zeker niet racistisch bedoeld en het was al zeker niet mijn bedoeling iemand te kwetsen. Ik ben zo niet. Net daarom heb ik de post verwijderd. Ik wil me ook oprecht excuseren als ik toch iemand gekwetst heb.” 

De Izegemse ziet de heisa als een wijze les. “Het doet pijn dat ik zo word aangevallen over die post omdat ik het alleen als flauwe mop bedoeld had. Ik zit er echt mee verveeld en zal in de toekomst meer opletten wat ik op sociale media deel.”

Voor de partijtop van het Vlaams Belang volstaat die uitleg. Woordvoerder Klaas Slootmans zegt na een gesprek met Dewulf “hier geen kwaadwilligheid in te zien. Ze excuseert zich ervoor en dat volstaat voor ons.”

Dewulf kreeg op 26 mei 11.593 stemmen achter haar naam. Ze haalde zo vanop de vierde plaats op de West-Vlaamse Kamerlijst het tweede hoogste aantal voorkeurstemmen bij Vlaams Belang, na lijsttrekker Wouter Vermeersch. Ze raakte dan ook vlot verkozen en liet na de verkiezingen weten dat ze haar job als teamleider bij Bpost opgeeft om te zetelen. Nathalie maakte haar debuut in de politiek in oktober 2018, toen ze verkozen werd tot gemeenteraadslid in Izegem.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.