Verkeersagressor (25) slaat voetganger dubbele kaakbeenbreuk en krijgt 100 uur werkstraf

De rechtbank in Kortrijk.
Alexander Haezebrouck De rechtbank in Kortrijk.
Een 25-jarige jongeman uit Meulebeke is veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur omdat hij op 15 juni in de Krekelstraat in Izegem een man een dubbele kaakbeenbreuk sloeg na een verkeersdispuut. Het slachtoffer maande de man aan om iets trager te rijden, waarna de Meulebekenaar uitstapte en hem prompt een kaakbeenbreuk sloeg.

De 25-jarige Dario D. zat als passagier in een auto toen ze via de Bellevuestraat en de Krekelstraat door Izegem reden. Een man die op wandel was met zijn echtgenote en hun hond, maande hem met gebaren aan om iets trager te rijden. Dario D. stapte daarna prompt uit zijn wagen, stapte op de man af en gaf hem een vuistslag, met een dubbele kaakbeen breuk tot gevolg. De jongeman erkende dat hij overdreven heeft gereageerd. De 25-jarige Meulebekenaar liep eerder ook al veroordelingen op in de politierechtbank voor verkeersinbreuken. Naast de gevangenisstraf moet hij ook een geldboete van 400 euro betalen. Aan het slachtoffer moet hij een provisionele schadevergoeding van één euro betalen. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe groot de medische schade is bij het slachtoffer. 
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Lambrechts

  Dit is geen rechtspraak! Rechter onmiddellijk uit zijn ambt zetten!

 • Ludo Hermans

  Een werkstraf moet prioritair ten goede komen aan nooit vergoede slachtoffers van criminelen! Rechtstreeks, en zonder de gekende inhalige, grijpgrage politieke omwegen! Handen af!

 • Paul Philippaerts

  Ja maar justitie heeft het wel bijgeschreven op hun excelbestandje. Ja ze houden het toch wel goed bij. Na hoeveel keer dat er een straf wordt uitgesproken, is van rechtbank tot rechtbank verschillend. Hangt echt van veel factoren af.

 • Alex Van der Beke

  Wat een ontstellend lakse bestraffing alweer. Waar is justitie in godsnaam mee bezig? Walgelijk !

 • guy vermeulen

  Wat een lachertje ,die is weeral aan het slaan .Ze zouden zijn auto in pakje moeten terug bezorgen voor zijn deur met alle kosten er aan verbonden zowel voor slachtoffer en pers om auto samen te drukken.En enkele tienduizenden euros voor slachtoffers in het verkeer.