Veegmachine belandt in zinkgat door breuk in waterleiding, omwonenden zonder drinkwater

Arbeiders startten maandagavond al met het opsporen en herstellen van het lek.
LSI Arbeiders startten maandagavond al met het opsporen en herstellen van het lek.

In de Lendeleedsestraat in Izegem is maandag rond 16 uur een veegmachine van de stad met zijn wielen in een zinkgat vastgeraakt. Toen de machine passeerde, zakte een deel van de straat in onder het gewicht. Er was een heftruck nodig om de machine weer los te krijgen. Oorzaak van het zinkgat is een breuk in de waterleiding die de ondergrond wegspoelde. 

Buurtbewoners hadden al sinds werken van De Watergroep wat verderop aan het voetpad last van verminderde waterdruk op de leidingen. Zestig gezinnen uit de Lendeleedse- en de Boomforeeststraat moeten het sinds 16 uur zonder leidingwater stellen. De Watergroep is op de hoogte van het probleem. Sinds 19 uur zijn arbeiders aan de slag om de breuk te herstellen. De stad zette nadarhekken om het zinkgat af te bakenen. Alternerend verkeer blijft mogelijk. Hoe lang de hinder zal duren, is voorlopig nog onduidelijk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.