Vakbonden delen koekjes uit bij Cargill en Vandemoortele

De vakbonden delen koekjes uit aan de dienstingang van Cargill.
VDI De vakbonden delen koekjes uit aan de dienstingang van Cargill.
De nationale stakingsdag heeft in Izegem weinig noemenswaardige hinder veroorzaakt. De oproep werd vooral in de privésector goed opgevolgd. Bij Cargill en Vandemoortele ging tachtig procent van de werknemers niet aan de slag.

”We schatten dat tachtig procent van de werknemers vandaag niet aan de slag is gegaan”, vertelt Dorine Dejonghe van ACV aan het stakerspiket bij de dienstingang van Cargill. “In beide bedrijven werken toch al snel vijfhonderd mensen, dus we kunnen van een succes spreken. De nachtploeg is niet aan het werk gegaan, in de voormiddag werkten slechts enkelingen en de verwachting is dat er in de namiddag ook niemand aan de slag gaat. De bereidwilligheid om te staken is dan ook groot. Mensen die toch opdaagden, hebben we niet verhinderd, maar we hebben wel pamfletten en koekjes uitgedeeld onder de noemer Je werkt iedere dag keihard voor de welvaart in dit land. Dat verdient beter dan wat kruimels.”

De stakingspost aan de dienstingang van Cargill.
VDI De stakingspost aan de dienstingang van Cargill.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.