Uitbater nieuwe brasserie zoekt oude foto’s van café De Gilde voor interieur

Niek Marijsse en partner Veerle Callens voor brasserie De Gilde, die in juni opent.
Valentijn Dumoulein Niek Marijsse en partner Veerle Callens voor brasserie De Gilde, die in juni opent.
Het voormalige café De Gilde in de Kruisstraat heeft een tweede adem gevonden als ondernemerscentrum Hof van Commerce. Dat bevindt zich op de eerste verdieping, maar ondertussen rijpen ook plannen voor de gelijkvloerse verdieping. Eigenaar Niek Marijsse opent er op 6 juni een brasserie.

“Die moet de sfeer van de vroegere dagen van het café uitstralen, de grandeur van weleer”, zegt hij. “Daarom zijn er nu binnen ingrijpende verbouwingen bezig, maar begin juni zouden we graag een weekend proefdraaien om er dan vanaf het Batjesweekend volop in te vliegen. We gaan er de Vlaamse keuken aanbieden. Op de kaart prijken vijf klassieke gerechten, waaronder biefstuk-friet, vol-au-vent en stoofvlees. De kaart houden we bewust beperkt. We zullen alleen in het weekend open zijn.” 

Voor het interieur is Niek nog op zoek naar foto’s van het vroegere café. “We hebben er al heel wat gekregen van heemkring Ten Mandere, maar we zoeken er nog meer. We zouden een van de foto’s graag metersbreed op een van de muren etaleren als een echte blikvanger. De persoon die de foto bezorgt, krijgt uiteraard het krediet daarvoor.”

Personeel gezocht

Naast de foto’s is Niek ook nog op zoek naar personeel. “We zoeken nog een keukenverantwoordelijke. Dat moet geen sterrenchef zijn, wel iemand die met goesting en passie kookt. Verder zoeken we ook nog heel wat flexijobs.”

Ook met de bovenste verdieping zijn er plannen. “Daar willen we starten met een seminarieruimte”, legt Niek uit. “Het gaat om een mooie zolderverdieping. Combinaties met de brasserie zullen mogelijk zijn.”

Wie Niek kan helpen, kan hem mailen via niek.marijsse@praxistraining.be of info@brasseriedegilde.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.