Tennisclub Isis breidt uit met drie nieuwe padelterreinen en indoor tennishal: “Volgende winter willen we erin kunnen spelen”

Een conceptbeeld met centraal het huidige gebouw van tennisclub Isis, bovenaan de nieuwe tennishal en links in het blauw de nieuwe padelterreinen.
Fugazzi Een conceptbeeld met centraal het huidige gebouw van tennisclub Isis, bovenaan de nieuwe tennishal en links in het blauw de nieuwe padelterreinen.
Koninklijke Tennisclub Isis heeft ambitieuze bouwplannen. De vereniging begint deze maand met de aanleg van drie padelterreinen, maar kers op de taart moet een nieuwe indoor tennishal met drie overdekte speelvelden en een opwarmingsruimte worden. “In twaalf jaar is ons ledenaantal gestegen van 150 naar 600", zegt Herbert Herreman.
Herbert Herreman van tennisclub Isis in de opblaasconstructie, die vanaf volgend jaar wijkt voor een indoor tennishal.
VDI Herbert Herreman van tennisclub Isis in de opblaasconstructie, die vanaf volgend jaar wijkt voor een indoor tennishal.

De tennisclub bestaat 61 jaar en begon ooit aan sportstadion Krekel-Zuid, maar verhuisde een halve eeuw geleden naar de Kokelarestraat. “Daar zitten we nog altijd goed, want de interesse voor de sport en de club blijft stijgen”, glundert Herbert Herreman. “In twaalf jaar is ons ledenaantal gestegen van 150 naar 600. Cijfers waar we blij mee zijn, maar we willen anticiperen op die groei en gaan daarom aan onze noordkant een indoor tennishal van duizend vierkante meter bouwen. Die zal drie tennisvelden, een opwarmingsruimte en een petanqueterrein omvatten zodat we ook in het winterseizoen kunnen spelen. Niet onbelangrijk is dat we de velden niet langer in klassieke ‘brick’ aanleggen, maar kiezen voor ‘match clay’, waardoor de ondergrond nog beter zal zijn om op te spelen.”

Een conceptbeeld van de nieuwe indoor tennishal.
Fugazzi Een conceptbeeld van de nieuwe indoor tennishal.

Opblaasconstructie

De club kan ook nu al in de winter blijven tennissen, want sinds tien jaar beschikt ze over een opblaasconstructie die drie van de vier huidige tennisvelden overspant. “Die investering heeft 250.000 euro gekost, maar ze was niet permanent en bovendien lopen de verwarmingskosten hoog op. Nu investeren we 1,5 miljoen euro in deze nieuwbouw, maar op termijn zal deze zich veel sneller terugverdienen. We hopen ons dossier begin volgend jaar rond te hebben, zodat we snel kunnen beginnen bouwen. Tegen het volgend winterseizoen willen in de indoor tennishal kunnen spelen.”

Padelterreinen

Naast de indoor tennishal legt de club deze maand al drie padelterreinen aan. “Padel is de hype ontgroeid en is hier om te blijven”, meent Herbert. “Het gaat om een racketsport die een mix is tussen tennis en squash en de snelst groeiende sport in ons land. Daarom leggen we deze terreinen aan, zodat we ook die sport hier kunnen aanbieden.” 

Los daarvan plant Isis ook enkele kleinere ingrepen. Zo zal de club de steentjes op de parking vervangen door een groener alternatief met grasdallen. Ook enkele verlichtingspylonen verdwijnen.

Een conceptbeeld van de nieuwe padelterreinen.
Fugazzi Een conceptbeeld van de nieuwe padelterreinen.
Een conceptbeeld van de nieuwe indoor tennishal.
Fugazzi Een conceptbeeld van de nieuwe indoor tennishal.
Een conceptbeeld van de nieuwe parking met op de achtergrond de nieuwe tennishal.
Fugazzi Een conceptbeeld van de nieuwe parking met op de achtergrond de nieuwe tennishal.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.