STiP wil stadslogo op shirts sportclubs

De stad sponsort al de Izegemse Krekel Zwemmers. Raadslid Jan Dierickx-Visschers wil dit opentrekken naar meer sportclubs.
RV De stad sponsort al de Izegemse Krekel Zwemmers. Raadslid Jan Dierickx-Visschers wil dit opentrekken naar meer sportclubs.
Jan Dierickx-Visschers van oppositiepartij STiP heeft een opmerkelijk voorstel om de stad meer in het oog te doen springen. 

“De stad sponsort de Izegemse Krekel Zwemmers, een club die ik nog opgericht heb. Daar ben ik blij mee. Het stadslogo prijkt op de shirts van de zwemmer. Het brengt de stad in beeld als onze sporters ergens te gast zijn voor een wedstrijd. Misschien moet de stad dit ook naar andere sportclubs doortrekken. Het is een alternatieve vorm van citymarketing, maar eentje die wel kan aanslaan. Als een atleet op een provinciaal, Vlaams of zelfs Belgisch kampioenschap sport met het logo van Izegem op zijn shirt, straalt dat ongetwijfeld af op de stad en raken mensen misschien geprikkeld om er meer over te weten komen.” 

Sportschepen Lothar Feys (N-VA) wil het idee wel eens opwerpen in de sportraad. “Maar van een verplichting kan geen sprake zijn. Ik vind het wel een leuk idee, maar dan mag je ook de cultuur- en jeugdverenigingen niet vergeten. Die kunnen we zo niet sponsoren. We willen niet de ene op de andere voortrekken.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.