Stadsfestival Isotopia in een circusjasje

Compagnie Charlie komt zijn Peek-a-Boo!-voorstelling brengen.
Henk Zwols Compagnie Charlie komt zijn Peek-a-Boo!-voorstelling brengen.
Stadsfestival Isotopia is dit jaar verspreid over drie in plaats van vier evenementen. Het eerste luikje van het festival vindt nu zondag 19 mei vanaf 11 uur in het Blauwhuispark plaats. Daar staat alles in het teken van het thema circus.

“Terwijl voor het kasteel de jaarlijkse plantenbeurs ‘Tuin & sfeer’ bloeit, verrijst er achter het kasteel een echt circus”, vertelt Isotopia-coördinator Geerwin Vandekerckhove. “Vier straattheateracts spelen elk twee voorstellingen. We ontvangen clownsduo Dopo Ripopolo, compagnie Krak brengt met Viva Victor poëtische clownerie van de bovenste plank en compagnie Charlie doet het met Peek-a-Boo, een acrobatische boksmatch vol kluchtige acrobatie. Tot slot is er Circus Bunk, dat met Poly de kermismolen terug tot leven wekt.”

Harmonieconcerten

Aan pop-upbar Den Hof is er om 11 uur een concert van de Koninklijke Harmonie van de Congregatie en om 15.30 uur van de Koninklijke Stadsfanfaren. Tussen 13.30 en 17.30 uur zijn er doorlopend workshops met muziekinstrumenten en er zijn ook standjes met kindergrime, gekke kapsels, glittertattoos en demo’s van Gym Izegem. Op 24 augustus volgt het evenement Fin de Congé, met opnieuw muziek onder de Sint-Tillokerktoren en op zondag 8 september is er het afsluitende vuurwerkspektakel op Koekezondag, met opnieuw een feeëriek spektakel van Compagnie POK. De massabarbecue gaat dit jaar niet door.

Isotopia palmt dit weekend opnieuw het Blauwhuispark in.
VDI Isotopia palmt dit weekend opnieuw het Blauwhuispark in.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.