Stad zet marktbus in de kijker

De stad wil het aantal gebruikers van de marktbus opkrikken door het initiatief beter bekend te maken via onder meer het infoscherm op de Grote Markt en de sociale media. Aan de opstaphaltes komen binnenkort ook nieuwe bordjes met info over de uurregeling.


De marktbus vervoerde vorig jaar op zaterdagvoormiddag gemiddeld 286 mensen per maand van en naar het centrum van de stad. Het systeem van de gratis marktbus werd in 2002 opgestart.


"Het aantal gebruikers schommelde in de loop van de jaren", zegt schepen van Mobiliteit, Kurt Himpe (N-VA). "De piekjaren waren van 2005 tot 2007, met gemiddeld 644 gebruikers per maand. Hoewel het aantal gebruikers in de loop van de jaren verminderde, blijft het initiatief toch een succes. In heel wat steden en gemeenten waar dit initiatief opgestart werd, was het gebruik zeer laag, waardoor het systeem al snel weer afgeschaft werd. In Izegem hebben er bijvoorbeeld de laatste vijf jaar in totaal bijna 21.000 mensen de marktbus gebruikt, om van en naar het stadscentrum te gaan." (VDI)