Rondjes lopen door Bierkasteel voor goed doel

Enkele sportievelingen testen al het parcours uit.
Foto RV Enkele sportievelingen testen al het parcours uit.
Met de Filou Run organiseert brouwerij Van Honsebrouck op zaterdag 13 oktober een recreatieve loopwedstrijd door haar Bierkasteel.

"Lopers kunnen die dag drie rondjes van 1,8 kilometer door onder andere de productiehal, bottelarij en opslagloodsen afleggen", vertelt coördinator Bruno Lambert. "Ook de bal- en foederzaal komen aan bod. Het is eens een alternatieve manier om onze brouwerij te bezoeken. Onderweg brengen zeven deejays wat pompende beats en hier en daar is er ook animatie." De opbrengst van de Filou Run gaat naar de Music For Life-actie van Studio Brussel. De brouwerij helpt met het evenement de Stichting Me To You, die onderzoeksprojecten rond leukemie en aanverwante vormen van beenmerg- en bloedziekten steunt.


Lopen in de Filou Run gebeurt in twee blokken: één om 13.30 uur en de andere om 15.30 uur. Alle deelnemers krijgen na afloop een flesje Aquarius. Volwassenen ontvangen nadien ook een fles Filou van 75 centiliter. Deelnemen kost 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen onder de zestien jaar. De eerste vierhonderd lopers die voor de Filou Run een ticket vragen, mogen dezelfde dag om 20.30 uur ook gratis naar de volleybalmatch Knack Roeselare tegen Zoersel in het Schiervelde-complex in Roeselare. Inschrijven kan via wwww.bierkasteel, maar dat is ook de dag zelf nog tot een kwartier voor de start mogelijk. (VDI)