Remmen lopen vast: trekker op leeftijd brandt uit

De trekker ging helemaal in vlammen op.
Hans Verbeke De trekker ging helemaal in vlammen op.
Langs de Ambachtenstraat in Izegem is zaterdagvoormiddag een trekker uitgebrand. Volgens de chauffeur, die ongedeerd bleef, waren zijn remmen vastgelopen. “Het feit dat de trekker lang stil heeft gestaan, zal aan de oorzaak liggen van het euvel”, vermoedt de man.

Willy Coussement (70) was zich van geen kwaad bewust toen hij met z’n oude trekker de baan op kwam. “Maar na een minuut of tien merkte ik dat de banden vooraan begonnen te roken”, zegt de voormalige zaakvoerder van het bedrijf Transline uit Izegem. “Ik zette me aan de kant om te kijken wat er gaande was.” Coussement parkeerde zijn trekker ter hoogte van het bedrijf Vanrobaeys, langs de Ambachtenstraat. “Meteen kwam een werknemer aangelopen die riep dat ik snel uit de cabine moest stappen”, vertelt Willy. “Hij had gezien dat er brand was.” 

Bestuurder Willy Coussement was zich eerst van geen kwaad bewust maar kon nadien wel zonder problemen ontkomen. Hij bleef ongedeerd.
Hans Verbeke Bestuurder Willy Coussement was zich eerst van geen kwaad bewust maar kon nadien wel zonder problemen ontkomen. Hij bleef ongedeerd.

Oververhitte remmen

Met een blustoestel van het bedrijf Vanrobaeys werd nog geprobeerd om de vlammen te doven, maar dat lukte niet. Het vuur woedde aan de achterzijde van de trekker. “Mijn remmen waren vastgelopen”, zegt Willy Coussement. “Ze raakten oververhit en vatten vuur.” Toen de brandweer arriveerde, stond de trekker al in lichterlaaie. Het voertuig ging helemaal verloren. Tijdens de bluswerken werd de Ambachtenstraat plaatselijk zowat een uur voor alle verkeer afgesloten.

Bestuurder Willy Coussement bekijkt samen met een politieman de schade aan de binnenzijde van de trekker.
Hans Verbeke Bestuurder Willy Coussement bekijkt samen met een politieman de schade aan de binnenzijde van de trekker.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.