Pulobar pas weekje open en al 62 foutparkeerders op de bon

Tijdens de openingsweek van zomerbar Pulobar heeft de politie 62 foutparkeerders op de bon geslingerd. Ze krijgen elk een boete van 55 euro.

De openingsweek van de Pulobar aan de site van Skyline Communication in de Ambachtenstraat was een voltreffer. "Elke dag volzet", zegt Frederik Stragier. Dat betekent telkens ruim 1.000 bezoekers. Om alles in goede banen te leiden, zorgden de initiatiefnemers voor vier parkeerwachters en parkeerplaatsen op de site van Unilin, in de Abelestraat én bij Skyline Communications. Langs de bermen en op het fietspad van de Ambachtenstraat is het wél streng verboden te parkeren. Tal van verbodsborden maken dat duidelijk. Toch vlogen 62 bestuurders op de bon. Vijf voertuigen werden getakeld. Vooral op zondag respecteerden bezoekers de parkeerregels niet. Die dag schreef de politie in totaal liefst veertig pv's uit.


"Nochtans staat alles duidelijk aangegeven", reageert mede-initiatiefnemer Frederik Stragier. "Er zijn parkeerwachters, zaterdag hadden we zelfs een shuttledienst, en twee ledwagens waarschuwen voor de snelheidsbeperking. En toch hebben onze parkeerwachters zelfs bezoekers gezien die de bordjes op de grond legden om hun auto zo dicht mogelijk te kunnen parkeren." De initiatiefnemers zitten deze week nog met het stadsbestuur samen om eventuele extra maatregelen te bespreken. "Misschien moeten we de bermen met rode linten afsluiten", denkt Stragier luidop.


Tijdens het openingsweekend liepen er bij de politie van de zone Riho ook twee meldingen binnen van beschadigde wagens in de buurt van de zomerbar. (LSI)