Petroleumgeur stijgt op uit riolering

De Slagmeersenstraat bleef even afgesloten.
LSI De Slagmeersenstraat bleef even afgesloten.
In de buurt van de Slagmeersenstraat in Izegem hing zaterdagnamiddag een indringende petroleumgeur. De brandweer spoelde de rioleringen overvloedig met water en gaf de buurtbewoners de raad de woning goed te verluchten.
Een zoektocht naar de oorzaak leverde niets op.
LSI Een zoektocht naar de oorzaak leverde niets op.

Een buurtbewoner belde rond 14.30 uur de hulpdiensten op. Vooral in toiletten en kelders van woningen langs de Slagmeersenstraat hing een doordringende en storende geur die naar petroleum rook. De brandweer van de zone Midwest en de nutsmaatschappij Fluvius snelden ter plaatse en gingen op zoek naar de oorzaak. De geur steeg op uit de riolering. Wellicht kieperde iemand in de buurt onlangs een product in de goot. Veel meer dan de riolering eens goed spoelen met water kon de brandweer niet doen. Een deeltje van de Slagmeersenstraat bleef even plaatselijk voor het verkeer afgesloten.

De brandweer inspecteeerde de riolering.
LSI De brandweer inspecteeerde de riolering.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.