Perron 81

UIT ETEN

VDI
Restaurant Perron 81 is vorig jaar geopend op de locatie waar jarenlang bistro l'Armagnac zat. Sindsdien leiden Francis Cools en Sarah Faict er alles in goede banen.

Het restaurant ligt vlakbij de spoorlijn en dus hoeven we de inspiratie voor de naam niet ver te zoeken. Ook in de menukaart duiken af en toe speelse verwijzingen naar de trein en het station op. Het interieur is stijlvol en door het gebruik van warme kleuren voelt een gast er zich meteen thuis. De bediening is beleefd en stipt.

VDI

Zoals het hoort komt er nog voor het voorgerecht een wachtbordje aan. We krijgen een heerlijk bloemkoolsoepje met een huisbereide garnaalkroket. Mijn tafelgenote kan die kroketjes wat later uitgebreider proeven, geserveerd met een zalfje van pastinaak en gefrituurde peterselie. Bij een goede garnaalkroket is de korst krokant, maar ook flinterdun. Missie geslaagd, want ook de smeuïge vulling met genoeg garnalen kan bekoren. Nog een niveau hoger is de tataki van tonijn op Oosterse wijze met toetsen van wasabi en sesamzaad die ik voorgeschoteld krijg. Die evenwichtsoefening is succesvol uitgevoerd, met een heerlijk voorgerecht als resultaat. Kers - of in dit geval eetbare bloem - op de taart is de mix met paddenstoelen, parmezaan, boontjes en kerstomaat. Mijn partner kiest als hoofdgerecht voor de in hoeveboter gebakken sliptongetjes, geserveerd met handgesneden frietjes. Een klassieker die goed presenteert en waar weinig op af te dingen valt, maar voor mij mag het wat specialer. De zeebarbeel op Mediterraanse wijze klaart die klus. Een heerlijk smaakpalet, goed gebakken en geserveerd met een heerlijk sausje. Het dessert brengt ons twee beproefde formules: tiramisu en een moelleux au chocolat, beiden met rood fruit geserveerd. Geen culinaire ontdekking, maar lekker in al zijn eenvoud. Leuk extraatje: een kletskop-koekje in dezelfde roodtinten als het fruit.

Zijn er dan geen minpunten? Toch wel. De apero maison 'Notre Dame', een mix van passoa, gin, abricot en appelsien kon niet verrassen. Het mocht iets sprankelender als opener van wat voor het overige een heerlijke avond werd. Wel aangenaam was de aanwezigheid van enkele mocktails. Ik probeerde de bobspirit met tropical, orange en lime, passievrucht-mangosorbet, maar stelde helaas vast dat de smaak niet het 'fruitsap met ijsblokken'-gehalte oversteeg.

Conclusie: Perron 81 brengt klassieke gerechten met een frisse toets en uiteraard zit het goed met wat echt telt: de smaakcombinaties leveren een culinair feest in de mond op. Wij sporen met veel plezier nog eens terug naar deze halte. (VDI)

ONZE SCORE
Eten 8,5/10
Bediening 7/10
Comfort 8/10
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.