Parkings aan zwembad en Nederweg voortaan blauwe zone

De parking aan het zwembad is altijd druk bezet. De stad kiest er nu voor om er een blauwe zone van te maken.
Google Street View De parking aan het zwembad is altijd druk bezet. De stad kiest er nu voor om er een blauwe zone van te maken.
Vanaf december zijn de parking  tussen de Kruisstraat en Nederweg en die aan De Krekel aan de ingang van het zwembadcomplex in de Heilig-Hartstraat een blauwe zone.

“Deze maatregel houdt in dat je van maandag tot en met zaterdag tussen 8 en 18 uur je parkeerschijf moet leggen”, legt mobiliteitsschepen Caroline Maertens uit. “Je kunt dan maximum vier uur parkeren. Bewoners die binnen de blauwe zone wonen, kunnen met een bewonerskaart uiteraard wel langer parkeren. Deze maatregelen moeten meer parkeerplaatsen creëren voor bezoekers in het centrum.”

Bewoners kunnen voor de aanvraag van een bewonerskaart terecht in het stadhuis op dinsdag tussen 16 en 18 uur. Ze kunnen hun bewonerskaart ook digitaal aanvragen op www.parkeren.be/izegem.

Bezoekers, of bewoners zonder bewonerskaart, die voor een langere periode willen parkeren, kunnen dit doen op alternatieve parkings in de Prins Albertlaan, de parking achter sportcentrum De Krekel, de parking van het JOC en de parking aan de Sint-Tillokerk.

Een plannetje van de parkings in Izegem.
Stad Izegem Een plannetje van de parkings in Izegem.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Chris Segers

    blauwe zone is dat niet voor twee uur?