Opleidingscentrum Alert! opent nieuw hoofdkwartier

Op de Meensesteenweg openden de docenten van opleidingscentrum Alert! hun nieuwe hoofdkwartier. We zien Lore Vannesse, Sam Verschelde, Sophie Vandemarliere, Daan Castelein, Justine Schramme en Bart Langsweirt.
Joke Couvreur Op de Meensesteenweg openden de docenten van opleidingscentrum Alert! hun nieuwe hoofdkwartier. We zien Lore Vannesse, Sam Verschelde, Sophie Vandemarliere, Daan Castelein, Justine Schramme en Bart Langsweirt.
Op de Meensesteenweg in Izegem heeft opleidingscentrum Alert! zaterdag officieel de deuren geopend. Het gaat om de nieuwe uitvalsbasis van het bedrijf van schoonbroers Sam Verschelde en Daan Castelein. Tegelijk met de opening werd ook een nieuwe defibrillator onthuld.

Alert! werd zes jaar geleden opgericht en bood toen enkel EHBO-opleidingen aan, maar stilaan groeide het aanbod. “Al snel hadden we duizend cursisten voor onze EHBO-opleiding. Door het vele werk gingen in 2016 en 2017 onze eerste en tweede werkkracht aan de slag”, zegt Daan Castelein. “Ondertussen hebben we een team van zeven mensen en ons aanbod werd breder. Vandaag werken we op drie pijlers die in verband staan met het welzijn op het werk, namelijk veiligheid, gezondheid en persoonlijke vaardigheden.”

We kregen ondertussen zelfs al drie berichtjes van oud-cursisten die iemands leven hebben gered

Sam Verschelde

“In 2018 hadden we zesduizend cursisten”, gaat Sam Verschelde verder. “We kregen ondertussen zelfs al drie berichtjes van oud-cursisten die iemands leven hebben gered. Uiteraard zijn we trots dat we nu ons eigen kantoor met opleidingsruimte kunnen openen. Los van het opleiden van werkgevers en werknemers van bedrijven, scholen en organisaties willen we ons ook engageren voor de inwoners van Izegem. We willen een actieve rol spelen op vlak van veiligheid en gezondheid voor deze stad. Daarom nemen we vandaag ook een nieuw AED-toestel in gebruik.” 

Burgemeester Bert Maertens (N-VA) mocht zaterdagnamiddag de nieuwe Automatische Externe Defibrillator onthullen. Iedereen van de Bosmolens kan er gebruik van maken in geval van nood.

EHBO-opleidingen blijven een belangrijke pijler van opleidingscentrum Alert!
Joke Couvreur EHBO-opleidingen blijven een belangrijke pijler van opleidingscentrum Alert!
De opleidingsruimte in het nieuwe hoofdkwartier van opleidingscentrum Alert!
Joke Couvreur De opleidingsruimte in het nieuwe hoofdkwartier van opleidingscentrum Alert!Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.