Open Vld pleit voor peukentegels en bankautomaat

Open Vld wil peukentegels in het straatbeeld, zoals in Kortrijk al het geval is.
Henk Deleu Open Vld wil peukentegels in het straatbeeld, zoals in Kortrijk al het geval is.
Raadslid Geert Leenknecht (Open Vld) ijvert in naam van de jongerenafdeling voor peukentegels in het straatbeeld op plaatsen waar rokers vaak staan te wachten. De liberalen willen ook weer een bankautomaat in deelgemeente Kachtem.

“We hebben advies ingewonnen bij onze medewerkers en volgens hen zou zo’n tegel vooral regenwater opvangen en is dit technisch moeilijk haalbaar”, vertelt burgemeester Bert Maertens (N-VA). “We bekijken wel een alternatief in de vorm van uitdrukplaatjes aan vuilnisbakken.”

“Een peukentegel moet natuurlijk waterdoorlatend zijn, met gebruik van bijvoorbeeld zand”, reageert Geert Leenknecht. “Er is natuurlijk nog altijd een verschil tussen iets echt willen doen of iets afkeuren op basis van het advies van je eigen personeel.”

De stad belooft wel een brief te richten aan verschillende banken met de vraag om opnieuw een bankautomaat in Kachtem te installeren, want nu is er geen meer.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rik Bogaert

    Zijn dat de thema's op een gemeenteraad? Peukentegels? Ja? En dan rap naar de Lagaar zeker?