Omgeving Melkmarkt uren afgesloten door instortingsgevaar gevel

Brandweer en politie sloten de omgeving af.
LSI Brandweer en politie sloten de omgeving af.
In Izegem is de hoek van de Melkmarkt met de Hondstraat in het centrum vrijdagavond enkele uren afgesloten. De gevel van een leegstaande woning dreigde er om te vallen.

Rond 19 uur merkte een werknemer van de technische dienst van de stad op dat de gevel van het pand, dat de voorbije week al deels was afgebroken, vervaarlijk naar voor helde. Veiligheidshalve kwam ook de brandweer een kijkje nemen. Die merkte dat de gevel volledig los stond en met de voorspelde wind van dit weekend elk moment zou kunnen instorten. Samen met de technische dienst sloot de politie de omgeving volledig af. Klanten van pizzarestaurant Faggio Rosso aan de overkant van de straat kregen de raad de tafeltjes dichtst bij de straat niet te gebruiken. Bij instorting dreigden brokstukken namelijk door de ruiten te vliegen.

Het pand was al deels gesloopt.
LSI Het pand was al deels gesloopt.

De aannemer werd op de hoogte gebracht en gevraagd om vrijdagavond nog minstens een deel van de voorgevel gecontroleerd te laten instorten. Tot zolang bleef de omgeving afgesloten, daarna kon het verkeer weer passeren. Ook burgemeester Bert Maertens (N-VA) kwam ter plaatse de situatie inschatten. “We kunnen geen enkel risico nemen”, vond ook hij.

Na de afbraak van het pand zullen er vier nieuwe luxe-appartementen verrijzen.

De bovenste verdieping werd vrijdagavond ook nog naar beneden gehaald.
LSI De bovenste verdieping werd vrijdagavond ook nog naar beneden gehaald.